Växter för att må bättre

Uncategorized | lördag maj 4 2019 9:55 f m | Comments (0)

Jag har tänkt mycket och försökt hitta små knep i vardagen för att må bättre. Ett tips som jag har fått är att satsa på växter i lägenheten. I dagsläget har jag inte många alls, men tänker att jag vill blanda dem med mysig belysning. En stor monstera bredvid soffan, ett par palettblad i fönstret och några succulenter bredvid sängen skulle nog fungera bra. Det är också växter som är lätta att ta hand om, åtminstone vad jag har hört. Garderobsblommor och svärmorstungor ska också vara enkla att ta hand om.

Växt i grå kruka

Köpa ny inredning

Uncategorized | tisdag februari 26 2019 12:36 e m | Comments (0)

Det har blivit dags för mig att förnya mitt hem lite. Jag tycker att det är så viktigt för ens välmående att man har det hemtrevligt och fint omkring sig. Mitt sovrum är egentligen ett fint rum som jag är nöjd med, men saknar det där lilla extra så nu är det dags att piffa till det med lite tavlor, en matta och bra och fina lampor. Jag har hittat så fina bordslampor på https://confidentliving.se/sv/k/belysning-lampor/inomhusbelysning/bordslampor så nu ska jag beställa dessa samt lite annat smått och gott. Eftersom det går mot vår nu så vill jag inreda i ljusa färger och gärna blanda in naturmaterial som ljust trä och vass. Det tycker jag ger rummet en rofylld och härlig känsla. Det kan nog vara fint med lite fler växter också så jag ska gå ner till den lokala blomsterhandeln imorgon och köpa hem några.

Säng med kuddar
säng av lastpallar

När det blir tomt på kontot

Uncategorized | fredag februari 22 2019 11:52 f m | Comments (0)

Den senaste tiden har jag åkt på några oväntade, stora utgifter vilket har gjort att det börjat eka tomt på mitt konto. Jag vet om att jag kommer att få en högre lön senare i vår men fram till dess funderar jag på att ta ett lån så att jag klarar mig. Jag gick in och kollade på en sida som hade en jättebra flik som heter ”så fungerar det”. Där kunde jag läsa på ordentligt om deras lån. Det här med att vara sparsam har aldrig varit min melodi, jag har alltid tagit dagen lite som den kommer så jag har tyvärr inte hunnit bygga upp något stort sparkapital att ta av. Då är det bra att det finns andra alternativ tycker jag. Jag har en kompis som jobbar med ekonomi, jag ska prata med henne och se vad hon tycker.

Våren är i antågande

Uncategorized | lördag februari 16 2019 12:15 e m | Comments (0)

Visst känns det i luften att våren är på väg. Jag längtar så! Häromdagen trodde jag den kommit på riktigt men nästa dag när väckarklockan ringde och jag gick upp för att äta frukost så hade det kommit snö igen. Så tråkigt. Vi pratade om det på jobbet och det var flera som beklagade sig över att våren inte kommit på riktigt än. På våren får jag alltid sådan lust att förnya mig, både i hemmet och utseende. Jag köpte en ny bordslampa till vardagsrummet det behövs så lite för att det ska kännas nytt och fräscht. Jag gjorde även blonda slingor så nu är jag blondin igen. Efter frissan tog jag en fika med en kompis som jag inte träffat på länge. Hon är en sån där vän som det kan gå månader utan att vi ses, och när vi sen ses så är det som tiden stått still.

Busig katt i låda

Fotografi som hobby

Uncategorized | torsdag februari 7 2019 3:55 e m | Comments (0)

Jag har börjat fundera på att ta upp en gammal hobby, nämligen fotografering. För några år sedan fotograferade jag massor men sedan räckte inte tiden till och det fick tyvärr prioriteras bort. Men nu har jag hittat min gamla kamera i ett förråd och blev så sugen på att börja igen. Jag behöver dock köpa ett nytt objektiv och väljer mellan dessa. Sedan tänker jag ge mig ut i naturen och fota. Naturmotiv är nämligen det roligaste att fota tycker jag. Det finns ju så mycket att välja mellan. Närbilder på växter, bilder på djur som är i rörelse och bilder över vackra landskap och miljöer. Det är ju så härligt att ta med sig en vän, en termos med kaffe och sin kamera och bara spendera ett par timmar på att fotografera. Det svåraste är att redigera bilderna tycker jag, men det har jag en vän som är duktig på allt som har med redigering att göra så jag får bjuda hem honom så att han kan lära mig.

En svart kamera

Filt, värmeljus och en kopp te

Uncategorized | torsdag januari 10 2019 1:52 e m | Comments (0)

Ibland blir jag bara så trött på kylan. Det spelar ingen roll hur mycket jag klär på mig – jag fryser ändå. På jobbet är det några som klagar på sina värmevallningar eftersom de är i klimakteriet. ”Ni slipper ju frysa i varje fall under vallningarna”, brukar jag säga till dem. Då får jag oftast en blick som om jag vore mindre vetande. När jag kommer hem brukar jag göra en kopp te, tända några värmeljus och kura ihop mig i soffan med min gosiga filt. Sedan lyssnar jag på ljudböcker online för då kan jag ha armarna under filten utan att behöva ta fram dem för att vända blad i boken. Fast den ena handen måste jag ta fram för att kunna dricka teet. Jag har köpt ett så gott te med smak av fläder och blåbär. Det värmer min frusna kropp och sakta men säkert tinar jag upp.

Svart tekanna och tekopp

Loppisfynd byter ägare

Uncategorized | måndag januari 7 2019 11:42 f m | Comments (0)

Jag vill berätta en solskenshistoria. En väninna till mig har lyckats bli en entreprenör att räkna med från att ha varit fattig, arbetslös och utan minsta ljusglimt i tunneln. Hon är inte en affärskvinna i dräkt och högklackat utan en osminkad tjej i jeans, oömma kläder och allt som oftast har hon någon fläck av damm på sig. Vad gör hon då? Jo, hon älskar att shoppa men hade förstås inte råd med det men sedan såg hon en affärsidé i det. Hon köper billigt på auktioner och på e-bay och säljer sedan dyrare på populära loppisar. Hennes Förråd i västberga är fyllt av spännande saker, både nytt och antikt.

En antik symaskin

Födelsedagar och traditioner

Uncategorized | lördag december 1 2018 1:34 e m | Comments (0)

Jag har en släkting som snart fyller år och jag började därför tänka runt detta med födelsedagsfirande och traditioner. Hur kommer det sig att vi exempelvis ger presenter till den som fyller år och är detta en sed som förekommer i hela världen? Enligt ordboken innebär en tradition ett överlämnande eller ett regelbundet återkommande inslag vid fasta tidpunkter. Jag läste på lite mer om detta med födelsedagar och det visade sig att förr i tiden var det vanligare att man firade sin namnsdag. Det beror på att de hade sämre koll på vilket datum någon hade fötts. Traditionen med ljus på tårtan kommer av att ljuslågan sas hålla demonerna borta och att skydda födelsedagsbarnet mot onda krafter det nästkommande året. Presenter har också en lång historia men jag tycker det kan vara svårt att komma på bra gåvor. Bra att min släkting har sagt att han önskar sig en gopro.

Sugen på att fixa hemma

Uncategorized | lördag november 10 2018 12:03 e m | Comments (0)

Det är ju ingen nyhet att jag älskar shopping i alla former men nu har jag helt snöat in på heminredning. Det finns så mycket man kan göra för sitt hem med lite nya inredningsdetaljer. Det behöver heller inte kosta skjortan, jag har tittat runt en hel del på nätet och helt klart hittat min favoritshop. läs magasinet här så skall du se att även du blir både inspirerad och förälskad i både butiken och deras produkter. Nu måste jag bara hitta lite coola prylar till vardagsrummet, jag har redan hittat en golvlampa som passar perfekt i hallen.

Lampa med fem armar

Problem med pengar

Uncategorized | torsdag oktober 25 2018 2:01 e m | Comments (0)

På sista tiden har jag råkat ut för en hel del oväntade utgifter. Det har varit akuta reparationer på bilen och dyra tandläkar- och veterinärbesök som jag inte har klarat av att betala och jag har därför fått några betalningsanmärkningar. Jag har varit väldigt stressad och orolig över det här men det verkar lösa sig med hjälp av skuldfinansiering. Det innebär att man tar ett lån som ger en möjlighet att lösa alla sina tidigare skulder så man bara behöver betala till en fordringsägare, med en bättre ränta. Jag hade tur som upptäckte den här möjligheten innan det gick så långt att jag hamnade hos kronofogden men om man har skulder hos kronofogden kan man också få hjälp på det här sättet. Det kan vara väldigt bra eftersom hela kronofogdeskulden då försvinner på en gång så att du snabbare kan få bättre kreditvärde.

Torn av pengar

Nästa sida »