Höstmode

höstmode | söndag oktober 11 2015 7:09 e m | Comments (0) Tags: , , , , , , , , , , , ,

Är det inte underbart att hösten är här? Personligen älskar jag hösten. Varför? Modet. Det är underbar och mysiga kläder som gäller. Jag har hittat min höst garderob på HM och verkligen älskar alla mina köp. Det finns inget mysigare än att ta en promenad i parken när löven har fallit i snygga kläder.

autumn_fashion_shoot__07_by_eivind31-d2zvd7r (1)

Personligen är jag förälskad i röda jackor och mössor. Det gör min ibland gråa vardag lite mer färgglad. Våga använda lite färger i höst och du kommer utan tvekan att synas på stan!

f59b5efd8833d19c0b7193ab7bb38ea2

En annan favorit är en stor cardigan och en halsduk som skyddar mig mot kylan. De kan du också hitta på halens! Vad har du själv för tips inför hösten?

 

Hösten gör snart intåg

höstmode | fredag augusti 7 2015 9:04 f m | Comments (0) Tags: ,

Det är bara augusti, men hösten är här snabbare än vad vi anar!

Höstens mode är redan ute och på ingång, liksom vinterns.

Paris modevecka har redan varit, och där kunde vi bland annat se H&M visa upp en kollektion inspirerad av rymden och första månlandningen. Visningen öppnades med en scen inspirerad av den första kvinnan på månen då kvällens DJ, Caroline de Maigret iklädd silveroverall satte sig i en rymdkapsel.

hostmode-hm-700x457

H&M säger själva att höstkollektionen är inspirerad av futurism och sport, något hela visningen och kollektionen andas, men vi ser även 90-tal och en flirt med det böljande 70-talet som vi även har sett nu i vår och sommar.

Höstens heta jackor

höstmode | onsdag september 10 2014 4:27 f m | Comments (0) Tags: , , ,

Nu är väl verkligen hösten här! Löven på träden skiftar färg, vilket är mycket vackert tycker jag!  vad passar då bättre än att matcha höstens färger på sina kläder?

Nu till höst tycker jag man ska satsa på rött, orange, gult och brunt. Titta på de vackra träden och inspireras till att använda dig av samma färger.

Ett ställe som har härliga jackor är MadLady och vet att de just nu har fyllt på med en massa härliga jackor i mängder av färger! De säger om sig själva att älskar färg, mönster och fantasi och med dessa tre enkla ingredienser har de lyckats att skapa en shopppingplats med det bästa ”fast fashion” utbudet och en av de populäraste destinationerna för shopping bland modemedvetna tjejer inom Norden. Tycker definitivt ni ska ta och kolla in detta!

Här är en favorit från dom:

jac082-2-rutig-kavaj-tartan-kavaj

Sedan finns det ju flera andra nätbutiker man kan hitta fina jackor hos, som Ellos, Nelly och H&M. Jag brukar tipsa om annorlunda ställen, men vet att många gillar dessa ”vanliga” butiker.

Regniga dagar

höstmode | måndag augusti 25 2014 9:08 f m | Comments (0) Tags: , ,

Hej på er!

Vi har haft flera veckor med regn nu och det har väl inte varit allt för roligt. Sommaren känns nästan som den är över och det kanske är dags att plocka fram lite varmare kläder. Jag gillar hösten, men då får det gärna vara varma soliga höstdagar med röda löv på träden. Inte regn, regn, regn.

Vad kan man då tänka sig att använda när det regnar så här mycket det finns ju givetvis snygga, moderiktiga regnkläder som kan lätta upp det trista vädret lite grann. Tänkte att jag ska visa er ett urval av vad man kan ta på sig i ovädret.

Läckra regnkappor, snygga gummistövlar och häftiga sydvästar är inte fel att använda sig av.

Här kommer ett urval av snygga regnkläder:

sydvast-regnhatt-stl-l-garda-of-sweden 1_1Pro8I garden1 img1.tv4cdn.se reng

Höstens mode

höstmode,mode | måndag juli 14 2014 3:43 f m | Comments (0) Tags: , ,

Hej på er

Sommaren är i sitt esse, men det är snart dags att tänka på höstens mode. Redan i maj samlades faktiskt det svenska moderådet och pratade om vad som kommer att bli höstens mode och trender. Det de kom fram till var att rymliga plagg, dova färger samt väskor som har många fickor är något som kommer att bäras mycket i höst.

Moderådet är ca 60 personer som håller på inom modebranschen. Det är designers, inköpare och säljare som sitter och pratar om vad som ska bäras ett och ett halvt år fram i tiden. Denna gången samlades de i Göteborg. Varje vår och höst så presenterar moderådet de viktigaste tendenserna för varje säsong.

I år kom de fram till att vi denna höstsäsong kommer att påverkas av huvor, råa kanter, plagg som är tjocka och stickade och även av naturen själv. Det kommer att bli inspiration av ullgarn, natur som är storslagen och djur som fjärilar och fåglar. Hållbarhet är en annan sak som är viktigt i höst.

Så kommande trender är alltså enligt moderådet dessa:

Skinn, stickat och päls.

Kläder med influenser från sportvärlden.

Naturtoner och dova nyanser som beige, kamel, puderrosa, mintgrönt och syrénlila.

Rymliga siluetter och lösa, lediga plagg.

Praktiska detaljer och mycket fickor.

Låter som att det kommer bli en spännande höst!

modevecka-hunkydory-hostmode